zaterdag 2 september 2017

Venezolaanse overheid heeft het voorzien op Lilian Tintori, echtgenote oppositieleider Leopoldo Lopez

Autoriteiten nemen hoeveelheid contant geld in beslag aangetroffen in auto Tintori


De Venezolaanse mensenrechtenactiviste Lilian Tintori publiceerde gisteren, vrijdag 1 september 2017, een video op haar Twitter-account en zei, dat de inbeslagname van een hoeveelheid geld en een bevel om voor de rechtbank te verschijnen, onderdeel uitmaken van een overheidspoging om haar reputatie aan te vallen. 

De autoriteiten zeiden, dat ze ongeveer 200 miljoen bolivares vonden, ongeveer $ 12.000, gestapeld in vier houten kisten in een voertuig dat op naam van Tintori staat. Zij onderschepten het geld woensdag.

De moeder van twee zei, dat het geld bedoeld was om de medische kosten van haar onverzekerde grootmoeder te betalen. Ze zei, dat de 100-jarige vrouw in het ziekenhuis was opgenomen. 

'Het is niet een misdaad om geld in je bezit te hebben. Het is niet een misdaad om geld in je vrachtwagen, in je huis te hebben', zei Tintori.


Tintori zei, dat ze in de rechtbank verscheen om de bron en het doel van het geld te verklaren, omdat ze niets te verbergen had. 'Ik ben geen ambtenaar. Ik ben een moeder, een vrouw, een mensenrechtenactiviste', zei Tintori. 

De man van Tintori, oppositieleider Leopoldo Lopez, werd tot 14 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het initiëren van geweld tijdens de anti-regeringsprotesten van 2014. Hij zat drie jaar en vijf maanden in de Ramo Verde-gevangenis uit en blijft nu onder huisarrest.(De Surinaamse Krant/Local10.com/Washington Post/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen