vrijdag 15 september 2017

VHP'er Girjasing reageert op recent ongeluk met tankauto op brug: 'Ik had gewaarschuwd'

'Die wagen was niet geschikt om op de brug te gaan, waarom was het op de brug?'

'De noodzaak voor een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne is ook weer bewezen'


Alsof de calamiteit op de Saronbrug afgelopen maandag niet voldoende was, moest woensdagavond een veel ergere situatie zich voordoen bij de Wijdenboschbrug. Eén tankauto heeft veertien benadeelde automobilisten achtergelaten. 

De bestuurder verklaarde tegenover de politie, dat hij vanuit Meerzorg richting Paramaribo reed. Op de top van de brug merkte hij, dat de remmen van het voertuig waren uitgevallen. Hij zei er alles aan gedaan te hebben om het voertuig tot stilstand te brengen, wat niet lukte. De truck kwam tegen voertuigen aan die dezelfde rijrichting hadden en ook enkelen die in tegenovergestelde richting opreden. De chauffeur heeft om erger te voorkomen bij de doorbraak van de brug het voertuig in de goot tot stilstand gebracht. Hij bleef ongedeerd. Een aantal voertuigen is aangereden, waarvan enkele zwaar zijn beschadigd. 

'Waarvoor ik gewaarschuwd had, is waarheid geworden', stelt Shailendra Girjasing, parlementariër uit het district Commewijne, vrijdag 15 september 2017 in het Dagblad Suriname. 

'De toestand op de brug was niet om aan te zien. Die wagen klimt met moeite op die brug, gaat kapot, verliest controle en ramt de auto’s. Die wagen was niet geschikt om op de brug te gaan. Waarom was het op de brug? Er is geen controle daarop. Ik had gewaarschuwd. Er is maar één gewond slachtoffer te betreuren, maar wanneer het gaat om een dode, zullen wij lachen. Net zo goed had die wagen mensen kapot kunnen slaan', stelt Girjasing.

Girjasing vraagt zich af wat het zou worden als het een truck met houtblokken was geweest. Hij is ook niet tevreden over de rol die de politie vervult in zulke situaties. Hij heeft het gevoel, dat de politie juist op zulke momenten geen haast maakt om het verkeer in goede banen te leiden. De verkeersopstopping heeft uiteindelijk voor kilometers lange rijen gezorgd. Het verkeer zat van noord tot zuid vast. Zowel de brandweer als de ambulance had op een gegeven moment moeite met het bereiken van de plek des onheil. 

'Als de politie er niet op berekend is om files onder controle te krijgen, laten zij dan vrijwilligers inroepen. De politie werkt nu per seconde. Zij speelt niet in op de ontstane situatie', stelt de politicus. De politie moet een actievere rol uitoefenen. Zij laat het verkeer volgens Girjasing veel te snel over aan onderling verkeersfatsoen, wat juist voor meer files zorgt. De politie zal moeten werken aan haar efficiëntie. 

Girjasing stelt hetzelfde voor waar al jaren om wordt geroepen: betere regulering van de transportsector en met name truckvervoer. Hij noemt als voorbeeld transport over water in plaats van over de boot. 'Mocht er dan nog zwaar vervoer over de weg moeten gaan, dan moeten zij een bepaald tijdstip krijgen waarop zij over de weg mogen gaan. Zij moeten er niet midden in een file rijden.'

De politicus merkt ook op, dat hiermee de noodzaak voor een tweede brug tussen Paramaribo en Commewijne ook bewezen is. 

0 comments:

Een reactie plaatsen