donderdag 14 september 2017

VHP'er Jogi: 'Vicepresident Adhin wordt niet serieus genomen'

'Hij is als parachutist binnengekomen om bepaald psychisch effect te realiseren voor partijaanhang'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vraagt zich af of er nog een leiding is in het land. Sinds het vertrek van president Desi Bouterse naar Cuba op 27 augustus, neemt vicepresident Ashwin Adhin waar in de functie van staatshoofd. Echter is volgens de VHP’er tot nu toe weinig van het waarnemend staatshoofd te horen. 

'Adhin wordt niet serieus genomen. Zelfs in de Raad van Ministers heeft hij geen gezag, waardoor hij geen orde op zaken kan stellen en zaken kan bedwingen. De president zegt: ‘Ashwin, kijk wat je kan doen. Ik ga weg’. De vicepresident incasseert daarom ook alles, omdat hij geen basis heeft in de NDP. Hij is als parachutist binnengekomen om een bepaald psychisch effect te realiseren voor de partijaanhang. Ik observeer de zaken ook in het parlement. De bejegening die de vicepresident krijgt van de leiding van de NDP-fractie is niet mals. Hij is precies als Lodewijk de 16e: na mij de zondenvloed', zegt Jogi donderdag 14 september 2017 in het Dagblad Suriname. 

De parlementariër voert aan, dat het staatshoofd, nu hij de stemmen van kiezers via Adhin al heeft binnengehaald, de vicepresident gebruikt om de gemaakte troep in het land op te ruimen. 

Jogi vraagt zich ook af hoe lang de vakantie van het staatshoofd zal duren. 

In juli 2013 werd Adhin minister van Onderwijs in het kabinet van president Desi Bouterse, ter vervanging van Shirley Sitaldin. Tijdens de verkiezingen haalde Adhin 6.030 stemmen in het district Paramaribo, de tweede persoon binnen de NDP met de meeste behaalde stemmen. NDP-voorzitter Bouterse had kort voor de verkiezingen op een partijbijeenkomst al bekendgemaakt dat Adhin de vicepresident zou worden in het nieuw te vormen kabinet.

0 comments:

Een reactie plaatsen