zaterdag 16 september 2017

Vijf maanden achterstand uitbetaling brandstofcompensatie bushouders...

Geen enkele stap vanuit de regering om achterstand weg te werken


De rond de 1.300 bushouders worden weer geconfronteerd met een achterstand van vijf maanden in de uitbetaling van de brandstofcompensatie door de regering. Alhoewel deze kwestie totaal geen nieuwigheid is en zich frequent voordoet, wordt er geen enkele stap gezet vanuit de regering om hierin verandering te brengen, aldus het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 16 september 2017. 

Ook in de kwestie van de rivaliteit tussen de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) en het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders heeft de minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C), Jerry Miranda, de zaak de rug toegekeerd. 

De vele onbeschrijfelijke knelpunten binnen het openbaar vervoer zullen met deze attitude dus nog enige tijd gehandhaafd blijven. Inmiddels zijn de tarieven van brandstof en de overige producten en diensten de pan uitgevlogen en de staatskas blijkt nog steeds ‘leeg’ te zijn, gezien de alsmaar wankelende uitbetaling door de regering. 

'We zijn alweer 5 maanden achter en over 2 weken is de achterstand 2 kwartalen!', beklemtoont een gebelgde bushouder. De PLO bevestigt dat de administratieve zaken reeds zijn doorgespeeld aan het ministerie en dat het wachten nu op de overheid is.

0 comments:

Een reactie plaatsen