zondag 9 april 2017

Elf vergunningen van buschauffeurs ingetrokken

Controle van bussen en chauffeurs door politie en OWT werp zijn vruchten af


Elf vergunningen van buschauffeurs zijn ingetrokken. Zij hebben zich niet gehouden aan hun verplichte route. Drie buschauffeurs reden met passagiers, terwijl hun vergunning is vervallen. Dit bericht de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname vandaag, zondag 9 april 2017.

De afdeling Algemene Nummer Registratie Systeem (ANRS) van het Korps Politie Suriname is donderdag samen met het ministerie van Openbare Werken en Transport (OWT) gestart met een controle die meer gericht is op lijnbussen en personenauto’s.

Er werd een aanvang gemaakt op de kruising van de Van ’t Hogerhuys- en de Kankantriestraat. Er zijn weer bestuurders met verkeersvonnissen op hun naam staande gehouden. Deze betaalden hun boete ter plaatse. Ook bestuurders die op dat moment een overtreding begingen, werden beboet.

Brand in hoofdkantoor partij Venezolaanse oppositieleider Capriles door traangasgranaat

Onlusten in Venezolaanse steden nemen in hevigheid toe

(Bron foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters)

De Venezolaanse oppositieleider Henrique Capriles zegt, dat het hoofdkwartier van zijn partij in brand is gevlogen nadat een traangasgranaat naar binnen was gegooid, zo berichten diverse nationale en internationale media vandaag, zondag 9 april 2017.

Capriles tweete een video waarop rook te zien is vanuit een brandend gebouw. Hij zei dat er geen gewonden waren bij het incident. De mede-oprichter van de Primero Justicio (Justitie Eerst) partij heeft laten doorschemeren, dat president Nicolas Maduro achter de aanslag kan hebben gezeten. 'Wat was het bevel van Maduro? Om ons te doden? Als er iets gebeurt, weet u wie verantwoordelijk is en wat te doen !!!',  zo is te lezen in een Twitterbericht van hem, in het Spaans.Rond dezelfde tijd wisten ongeveer honderd demonstranten zich de toegang te verschaffen tot een kantoor van de Hoge Raad en vernielden het, gooiden bouwmaterialen naar binnen en staken het in brand, volgens een getuige tegenover het persbureau Reuters.


Duizenden mensen namen gisteren deel aan demonstraties in het land en op sommige plaatsen raakten demonstranten slaags met veiligheidstroepen. De hevige protesten begonnen een dag nadat oppositieleider Henriquez Capriles een verbod kreeg om de komende vijftien jaar een politiek ambt te mogen vervullen. Capriles wordt beschuldigd van het aanzetten tot geweld en bloedvergieten door protestacties te organiseren.

'Niemand kan de Venezolaanse bevolking uitsluiten', sprak een geëmotioneerde Capriles zaterdag vanaf een podium. Hij riep betogers op om naar het kantoor van de ombudsman te lopen. Onderweg raakten de betogers slaags met de politie en liep het uit op rellen. Minstens zeventien mensen raakten gewond. De politie zette blokkades op en gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven. De demonstranten gooiden stenen naar de agenten.

In het hele land trokken meer dan 50.000 mensen de straat op om nieuwe verkiezingen te eisen. De betogers willen onder meer dat de bevoegdheden van het parlement volledig hersteld worden. Verder willen ze dat de regering de politieke gevangenen vrijlaat en humanitaire hulp toelaat tot Venezuela.


De protesten in Caracas en andere steden houden inmiddels al een week aan. Oppositieleider Capriles is de leider van de oppositiecoalitie MUD, die verwikkelt is in een machtsstrijd met Maduro. De 44-jarige politicus wordt gezien als een veelbelovende kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2018. Maar door de beslissing van zaterdag kan hij niet meedoen. Het Hooggerechtshof veroorzaakte eind vorige maand ophef door zich de bevoegdheden van het door MUD gedomineerde parlement toe te eigenen. Mede onder internationale druk werd die beslissing weer ingetrokken, maar het protest duurt voort.

(Red. De Surinaamse Krant/GlobalNews, Canada/Twitter/O'Globo/Brabants Dagblad)

Ronnie Brunswijk misdraagt zich weer op de groene mat

Voorzitter Inter Moengotapoe bedreigt cameraman van ATV


Ronnie Brunswijk heeft zich weer eens laten gaan op 's lands voetbalvelden. In het naar hem vernoemde stadion in Moengo, bedreigde de voorzitter van Inter Moengotapoe gisteren cameraman Marlon Hennery van ATV, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zondag 9 april 2017. 

De Topklassewedstrijd van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) tussen Inter Moengotapoe en Walking Boyz Company (WBC) werd live uitgezonden door ATV. Nadat het duel was afgelopen - WBC scoorde diep in blessuretijd de gelijkmaker; 2-2 - brak de hel los, aldus de Ware Tijd.

De arbiter werd de huid vol gescholden door twee spelers van Inter Moengotapoe inclusief doelman Obrendo Huiswoud. 'Soso pen y'e gi', 'ala prei a k.... man e gi penalty', 'soso penalty a k.... man e gi', werd hem naar het hoofd geslingerd. Beide goals van WBC, dat met 0-2 achterstond, werden uit penalty's gescoord door Vangelino Sastromedjo.

Eenmaal aan de kant liep Brunswijk op de arbiter en zijn assistenten af toen zijn woede zich ineens keerde op de cameraman van ATV. Zwaaiend met een plastic fles rende Brunswijk dreigend op hem af. 'Ef yu wai a camera kon mi o gi yu mankeri! No mek grap yere, no mek grap!', schreeuwde Brunswijk hem daarbij toe. Hennery had op dat moment de camera op zijn schouder, maar filmde niet.

Het lijkt er niet op, zo schrijft de Ware Tijd, dat ATV de zaak op zijn beloop gaat laten.

'Teruggave Surinaamse archieven door Nederland geen garantie voor meer wetenschappelijk onderzoek'

Maurits Hassankhan: 'Wij hebben de mensen niet en mogen die niet aantrekken om onderzoek te doen en dit doet heel veel pijn'

Historicus vreest einde studierichting Geschiedenis aan universiteit


De teruggave van de Surinaamse archieven zal niet automatisch leiden tot meer wetenschappelijk onderzoek, stelt historicus Maurits Hassankhan. 'De basisvoorwaarden zijn er niet. Het materiaal is er, maar wij hebben de mensen niet en mogen die niet aantrekken om onderzoek te doen. En dit doet heel veel pijn', zegt hij als coördinator Geschiedenis op de faculteit Humaniora op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Dit bericht Starnieuws vandaag, zondag 9 april 2017.

In oktober 2016 mocht de studierichting geen nieuwe inschrijvingen meer houden. 'Reden, geen geld voor accreditatie.'

Hassankhan benadrukt niemand persoonlijk aan te vallen. 'Maar, dit is een situatie om te huilen.'

Hij was woensdag één van de sprekers tijdens de formele afsluiting van het project ‘Teruggave Surinaamse Archieven’. 'De vooruitzichten zijn heel slecht. De mogelijkheid bestaat zelfs dat de hele studierichting Geschiedenis zal worden opgedoekt. Ik ben er niet zeker van, maar dat is mij voorgehouden. En dan zeg ik, wij allemaal, politici en andere schreeuwen vanaf 1975, dat wij onze geschiedenis moeten herschrijven. Gaan wij het zo doen?'

De studierichting Geschiedenis is 35 jaar na de onafhankelijkheid opgezet. Dit terwijl de universiteit al in 1968 plannen op papier had voor de faculteit. In oktober 2013, drie jaar na de formele goedkeuring, startte de opleiding. Twee historici zijn er aan verbonden. De ene is over vijf maanden 70 jaar en de andere is al 61 jaar, merkt Hassankhan op. 'Wij hebben mensen opgeleid, maar wij mogen hen niet aantrekken. De reden is, geen geld.'

Hij kan zich indenken dat in een crisissituatie, het niet belangrijk is om geld vrij te maken om de Surinaamse geschiedenis te schrijven. In een oproep aan Surinamers zegt hij: 'Politici en iedereen, als wij zeggen dat wij onze geschiedenis willen schrijven en herschrijven, het materiaal is er nu. Geen woorden maar daden.'

De historicus is ook voorzitter van de Nationale Archiefraad in Suriname. Hij gelooft dat het online beschikbaar stellen van de Surinaamse archieven, het gebruik in bredere kring zal bevorderen, dan alleen onder de wetenschappers. 'Het materiaal was eerder alleen in Nederland in te kijken en daardoor beperkt toegankelijk.' Nu hebben wij de mogelijkheden om onderzoek te doen. En toch is het niet simpel een kwestie van ‘het materiaal is er nu, studierichting geschiedenis, nu moeten jullie aan de slag’. We willen het graag doen. We hebben een goed en zeer ambitieus programma opgesteld.'

'In mei eerste tuchtrechtzitting tegen een notaris'

Waarnemend Hof-president Rasoelbaks: 'Vier tuchtklachten zijn in behandeling'

Notariaat in Suriname is nog in volle ontwikkeling


Het Hof van Justitie (HvJ) heeft klachten binnengekregen tegen Surinaamse notarissen. Er zijn nu vier tuchtklachten in proces, zegt waarnemend Hof-president, Iwan Rasoelbaks. 'Als alles goed verloopt, hebben wij in mei de eerste tuchtzitting tegen een notaris.' Hij zei dit vrijdag tijdens de beëdiging van kandidaat-notaris Gerlynn Oord. Het Hof beëdigt notarissen en kandidaat-notarissen en is de tuchtrechter voor deze beroepsgroep. 

'Voorkomt u onnodige tuchtklachten', zei hij tegen de nieuwe kandidaat-notaris. 'Voorkomen kan door conform de wettelijke bepalingen en afgelegde eed te handelen. Die eed zei met eerlijkheid.'

'Geen intriges, geen benadeling van iemand en bevoordeling voor een andere door te veilen, terwijl u weet dat de dingen niet goed lopen. Je gaat veilen omdat je weet er is een grote hap te maken daar. Ik hoor de praktijk en wij lezen over de rechtszaken', zei de Hof-president.

Zonder in details te treden over de inhoud van de lopende tuchtklachten, vroeg hij Oord om haar werk met nauwgezetheid te vervullen. Eerst alles schriftelijk goed uitzoeken, nadenken wat er wordt geschreven, waarom en wat de gevolgen kunnen zijn. Maar, ook om onzijdigheid mee te nemen in het vak. 'Je let niet op belangen al zodanig. Je kijkt onpartijdig naar het recht, zonder achterliggende gedachten of vooroordelen over de mens die voor u staat.'

Rasoelbaks wees ook op de ‘meest mogelijke geheimhouding’ over de inhoud van akten. 'Ik zeg niet dat akten op straat liggen, maar er zijn akten die niet meer te vinden zijn.' Ze zijn niet van de notaris, maar worden door hen bewaard voor opvolging. In het buitenland zijn de regels over akten heel streng. In Suriname verdwijnen ze. Ook bij overdracht van de ene notaris naar de andere. Er ontbreken soms dertig tot vijftig akten.

Er is nog veel te doen als het gaat om de ontwikkeling van het notariaat in Suriname. Zoals het opstellen van gedragsregels voor het notariaat. Rechters hebben die al, en de klachtenregeling volgt gauw. 'Burgers kunnen dan op een behoorlijke manier als klant van de rechtspraak iets zeggen over de bejegening door de rechter.'

Een ander aandachtspunt is het hebben van een website met algemene informatie, dienstenpakket en richtprijzen. Rasoelbaks merkte op dat het Hof geen website heeft, omdat het afhankelijk is van de middelen van de overheid. 'Maar, de beroepsgroep heeft eigen inkomsten en kan dit met de vereniging opzetten.'

De mogelijkheden moeten ook worden bekeken voor het opzetten van een eigen notariële opleiding en voor verdieping in het Surinaams notarieel recht. 'A no de. Je bent overgeleverd als je je kandidaat activiteiten wil ondergaan.' Dit kan vooralsnog alleen met de hulp van de patroon, die misschien bereid is te betalen voor de opleiding of met eigen middelen.

Uruguay geeft 16 apotheken fiat voor legale verkoop marihuana voor 'recreatief gebruik'

Apotheken zullen een totaal van 400 kilo tot hun beschikking hebbenUruguay's drie jaar durend proces van legalisering van recreatief cannabisgebruik bereikte zijn laatste etappe donderdag, toen de regering zei dat het apotheken zou toestaan ​​om te beginnen met de verkoop van de stof vanaf juli. Zestien apotheken hebben zich bij de regering van het kleine Zuid-Amerikaanse land geregistreerd om marihuana te kunnen verkopen voor recreatieve doeleinden. Dit meldt zaterdag 8 april 2016 onder andere de Britse krant The Independent en Diario co Latino in El Salvador.

Dat aantal zal naar verwachting toenemen tot 30 in de komende maanden, zei Juan Roballo, hoofd van de Nationale Drugs Raad.

Uruguay werd een wereldwijde pionier toen het de teelt, distributie en consumptie van marihuana in het najaar van 2013. legaliseerde. Maar, het vervolg was en de vergunning voor apotheken om cannabis te verkopen - aanvankelijk verwacht tegen het einde van 2014 - is al meerdere keren uitgesteld geweest. De regering hoopt dat de formaliseringsproces 'de kwaliteit en de zuiverheid van het product' garant staan voor veilig gebruik door gebruikers, zei Roballo.


De cannabis die verkocht gaat worden in de apotheek zal worden geteeld door producenten aan wie een licentie is gegeven door de staat. 'Dit is niet om het te promoten, maar om te concurreren met de informele markt', voegde hij eraan toe.

Eerdere stadia van het proces hadden thuis kweken van marihuana voor persoonlijk gebruik goedgekeurd en via lidmaatschap van clubs. Het proces zal sterk worden gereguleerd door de overheid. Apotheken zullen een totaal van 400 kilo tot hun beschikking hebben, een hoeveelheid die kan toenemen afhankelijk van de vraag, zei Roballo.


Zij moeten de stof te verkopen in 5 gram verpakking tegen $ 1,30 per gram, maar 10 gram per verpakking zal naar verwachting later worden ingevoerd.

Geïnteresseerde Uruguayanen van 18 jaar of ouder moeten zich inschrijven in een register van de regering, dat op 2 mei wordt opengesteld, en zijn beperkt tot de aankoop van 40 gram per maand en 10 gram per week. Buitenlandse toeristen zullen niet in staat zijn om het geneesmiddel te kopen.

(Red. De Surinaamse Krant/The Independent/Diario co Latino/Twitter)

Regering Brazilie bezuinigt fors in het budget van ministerie van Milieu

Organisaties die strijden tegen ontbossing Amazone regenwoud zijn bezorgd door bezuinigingVorige week heeft de Braziliaanse regering de begroting van het ministerie van Milieu met 43% verlaagd. Het ministerie heeft nu een budget van 446 miljoen Braziliaanse reals ($ 141 miljoen). Het federale wetenschapsbudget is ook met 44% gekort, waardoor het de laagste begroting is in ten minste 12 jaar, aldus Nature, zo schrijft de Financial Times vandaag, zondag 9 april 2017. 

Wetenschappers en milieugroepen vrezen, dat deze bezuinigingen inspanningen om ontbossing, dat steeds meer toeneemt, tegen te gaan belemmert. Alfredo Sirkis, uitvoerend secretaris van het Braziliaanse Forum inzake Klimaatverandering, zei tegen Observatorio do Clima dat de bezuiniging 'zeer ernstig' is en 'van grote invloed zal zijn op ontbossing en op Brazilië's klimaatdoelstellingen'.

Brazilië is goed voor bijna tweederde van het Amazone regenwoud, het grootste regenwoud ter wereld. Na een aantal jaren van dalende ontbossing neemt het toch weer toe, gedreven door rundvlees, soja en houtindustrie. Tussen augustus 2015 en juli 2016 bijvoorbeeld, steeg de ontbossing in het Braziliaanse Amazonegebied met 29% ten opzichte van het voorgaande jaar, waardoor het het hoogste ontbossingspeil in de regio was sinds 2008. Bosgebied van ongeveer 135 keer de grootte van de wijk Manhattan in New York, was in slechts een jaar tijd gekapt, zo berichtte de website Mongabay.

Brazilië heeft onlangs - tijdens de 13e Conferentie van Partijen inzake Biologische Diversiteit in december 2016 - plannen aangekondigd om 12 miljoen hectare ontbost en afgebroken bosgrond voor 2030 t herstellen.

Maar, het Braziliaanse Instituut voor Milieu en Hernieuwbare Natuurlijke Hulpbronnen, het Braziliaanse Milieubeschermings Agentschap, dat werkt aan het voorkomen van ontbossing van de Amazone, heeft al ernstige financiële problemen. En knippen in het budget zal waarschijnlijk het probleem verergeren.

'In het geval van ontbossing, gaat de combinatie van bezuinigingen en andere beslissingen op het terrein van management, in het bijzonder als het gaat om het verminderen van beschermde gebieden, waarschijnlijk zorgen voor een toenemende ontbossing', zegt Paulo Barreto, een senior onderzoeker bij de milieu monitoring organisatie Imazon, tegen Climate Wire.


(Red. De Surinaamse Krant/The Financial Times/Twitter)

Regering Venezuela legt oppositieleider Capriles 15 jaar 'politiek verbod' op

Henrique Capriles kan zich de komende 15 jaar niet verkiesbaar stellen voor presidentschap

Aanhoudende demonstraties in Venezuela - 19-Jarige demonstrant door oproerpolitie doodgeschoten


De Venezolaanse regering heeft oppositieleider Henrique Capriles verboden zich de komende 15 jaar verkiesbaar te stellen. Daardoor kan hij niet deelnemen aan de volgende presidentsverkiezingen in 2018.  De overheidsinstantie die hem de sanctie oplegde deed dit omdat hij als gouverneur van de staat Miranda 'administratieve onregelmatigheden' zou hebben begaan. Capriles heeft nog vijftien dagen de tijd om bij de betrokken instantie in beroep te gaan tegen de beslissing. Als hij beroep aantekent bij het Hooggerechtshof heeft hij daarvoor nog zes maanden. 


De 44-jarige opposant en voormalig kandidaat bij de presidentsverkiezingen van 2013 reageert strijdvaardig. 'Dit is niet mijn strijd, maar die van alle Venezolanen! (...) Wij gaan onze grondwet en ons land verdedigen', zei Capriles vrijdag op een persconferentie.
De politicus deelde via Twitter mee dat hij buitenspel is gezet.


'De onverkiesbaarheid van Capriles heeft maar een doel: de dictatuur wil haar oppositie kiezen. Gaan we dat laten gebeuren? Zeker niet. Morgen gaan we verder!', viel de vicevoorzitter van het parlement, Freddy Guevara, hem op Twitter bij.


Het is al meer dan een week erg onrustig in Venezuela. De politie schoot donderdag een jongeman dood tijdens een betoging in een buitenwijk van Caracas. Demonstranten gooiden gisteren stenen naar de oproerpolitie. De politie zette daarop een waterkanon en traangas in. In een buitenwijk van Caracas moest het leger de situatie bedaren. Het slachtoffer is de 19-jarige Jairo Ortiz die met een kogel in de keel werd geraakt.

De Venezolanen protesteren tegen de socialistische president Nicolas Maduro, omdat hij een coup zou hebben willen plegen. Het Hooggerechtshof, dat de president steunt, had vorige week donderdag het parlement aan de kant geschoven. De rechter beweerde dat het parlement slecht samenwerkt en dat het regels overtreedt. De meeste parlementsleden zijn tegenstanders van president Maduro. De beslissing van het Hooggerechtshof lokte veel reacties uit. De oppositie noemde het 'een stap naar een dictatuur' en 'een staatsgreep'. De beslissing werd enkele dagen later opnieuw ingetrokken door de rechter.De oppositie laat het daar echter niet bij en spoort de bevolking aan om te blijven protesteren tegen Maduro door de straten van Caracas helemaal te blokkeren. Met de protesten wil de oppositie ook druk uitoefenen om de nationale verkiezingen te vervroegen.

 Aanhangers van Maduro zijn gisteren ook op straat gekomen om hun leider te steunen. Zij hebben vooral de toegang tot de metrostations geblokkeerd. Het is al enige tijd onrustig in Venezuela. Het land kampt met een inflatie en een tekort aan basismiddelen zoals voedsel en medicatie. Zaterdag stond er nieuw protest gepland.

(Red. De Surinaamse Krant/The Miami Herald/Volkskrant/Twitter/Het Laatste Nieuws)

Braziliaanse in opspraak geraakte vleesverwerker BRF SA gaat weer in bedrijf

Fabriek in Mineiros, in de staat Goiás, wordt een dezer dagen weer geopend


De Braziliaanse vleesverwerker BRF SA heeft gisteren bekendgemaakt haar vergunning is verleend om weer in productie te gaan, nadat het gesloten is geweest in verband met een onderzoek naar corruptie binnen Braziliaanse vleesverwerkende bedrijven en vleesinspecteurs, zo bericht het persbureau Reuters vandaag, zondag 9 april 2017.

In een verklaring stelt BRF, dat haar fabriek in Mineiros, in de midden-westelijke staat Goiás, een van de komende dagen weer in bedrijf gaat.

De gevolgen van de corruptiezaak is een verminderde export van pluimvee- en rundvleesproducten naar landen die tijdelijke een importverbod hebben opgelegd aan Braziliaans vlees.

Ter extra informatie:http://www.jornalopcao.com.br/ultimas-noticias/deputado-confirma-que-unidade-da-brf-em-mineiros-go-pode-ser-fechada-definitivamente-91316/Deputado confirma que unidade da BRF em Mineiros (GO) pode ser fechada definitivamente


Lissauer Vieira (PSB) fala do impacto econômico que o fechamento pode causar para a região Sudoeste. Empresa nega

Lissauer Vieira na Assembleia | Foto: Renan Accioly
Rafaela BernardesEspecial para o Jornal Opção
Para o deputado estadual Lissauer Vieira (PSB), a possibilidade de que a unidade de Mineiros (a 420 km da capital) da BRF seja fechada definitivamente é real. No último domingo (2), o Jornal Opção noticiou com exclusividade a informação de que tal medida é analisada pela direção da companhia alimentícia — que está interditada desde a deflagração da Operação Carne Fraca.
“Hoje a possibilidade de que a BRF de Mineiros seja fechada definitivamente é grande, o que traria um prejuízo enorme para Goiás, para o setor produtivo e principalmente para a região Sudoeste do estado”, disse o parlamentar na tarde da última quarta-feira (5/4).
Segundo ele, a unidade de Mineiros emprega cerca de 11 mil pessoas direta e indiretamente. Com o fechamento definitivo, o desenvolvimento econômico de toda a região seria “enormemente prejudicado”.
“Não podemos correr o risco de que a BRF de Mineiros feche as portas. O governador Marconi Perillo, pensando nisso, já se antecipou e foi até o presidente da República para tentar estancar a crise”, concluiu.
Em resposta ao Jornal Opção, na última segunda (3), a companhia alimentícia negou o fechamento da unidade e disse que a interdição foi feita de forma preventiva e temporária pelo Ministério da Agricultura. Por meio de nota, a BRF ressaltou ainda que a interdição será mantida até que a empresa consiga atestar a segurança e a qualidade dos produtos produzidos.

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, buigt zich over Trump/Syrië, Stockholm/aanslag en PVV/gemeenteraadsverkiezingen

Panel gaat in op groeiend en steeds luider wordend protest in Suriname tegen beleid Bouterse en recent doorgevoerde prijsverhoging brandstoffen 


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 9 april maart 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* PVV doet mee aan gemeenteraadsverkiezingen
De PVV heeft zijn strategie gewijzigd. Nu de partij niet de grootste is geworden bij de Tweede Kamerverkiezingen wordt uitgesloten van regeringsdeelname, concentreert ze zich op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Vier jaar geleden had de PVV in slechts twee gemeenten meegedaan. De PVV heeft de verkiezingsuitslag van 15 maart bestudeerd en gekozenen voor de gemeenten waar een substantieel aantal PVV-stemmers woont. Ook weet de partij dat op gemeentelijk niveau vaak meer is te bereiken dan in de Tweede Kamer.
De afgelopen verkiezingen hebben aangetoond, dat de PVV is doorgedrongen tot de main stream van de Nederlandse politiek.
De PVV is de tweede partij van Nederland, nog nooit eerder hingen zo veel mensen het gedachtegoed van de PVV aan.
Zal de PVV voor een doorbraak zorgen bij de raadsverkiezingen volgend jaar en eindelijk krijgen wat ze verdient? Bijvoorbeeld wethouders in de gemeentelijke bestuurscolleges?

* Aanslag in Stockholm
Terroristen passen zich steeds aan aan de veranderende omstandigheden. De aanslagen in Nice, Londen en vrijdag in Stockholm - een 39-jarige man uit Oezbekistan -, hebben weer eens bewezen dat strengere wetgeving, die gepaard gaan met inperking van privacy en democratische vrijheden, niet het juiste antwoord is op interne terreurdreiging.


Zoals in een groot aantal andere gevallen, zou ook deze aanslagpleger een randfiguur zijn. Overigens berichtten media zaterdag, dat de man eerder was opgedoken in gegevens die de Zweedse veiligheidspolitie had verzameld, maar het ging volgens de autoriteiten om informatie met een marginaal karakter.

Hij had geen geraffineerd aanvalsplan noch de beschikking over kalasjnikovs of bommen. Deze zogeheten lone wolf pleegde de aanslag met een alledaags middel, namelijk een voertuig. Duidelijk is dat dit het patroon is voor aanslagen in Europa. Hoe gaan politici hierop reageren?
Nog strengere wetgeving en nog meer high tech apparatuur?
Meer van het zelfde?
Lopen terroristen voor op de veiligheidsdiensten die zich altijd focussen op de laatste aanslag en achter de feiten aanlopen?
Gaan politici uit radeloosheid het autobezit aan banden leggen?
Wordt het niet tijd voor revolutionaire maatregelen zoals een actief remigratie- of uitzettingsbeleid en een immigratiestop voor moslims?* Uitreisverbod Turkse Nederlanders
Een aantal Turkse Nederlanders, op bezoek in Turkije, mag het land niet uit. Ze zouden zich kritisch hebben uitgelaten over de Turkse president Erdogan en zouden aanhangers zijn van de Gulen-beweging.
In het Westen wordt voor een dictatuur gevreesd indien Erdogan het referendum over de Grondwetswijziging wint. Maar, is het niet juister om te stellen, dat gezien de reeks maatregelen van de afgelopen tijd, die dictatuur de facto reeds bestaat?
Wat kan Nederland doen om de mensen die niet weg kunnen te helpen?
Duidelijk is dat de EU niet weet hoe om te gaan met Erdogan, die door en Duitse komiek een 'geiteneuker' is genoemd. Heeft Erdogan de EU in de houtgreep door de vluchtelingendeal?
Is het niet de hoogste tijd om de toetredingsonderhandelingen stop te zetten?
Welke bizarre acties kunnen we nog verwachten van Erdogan?

* Donald Trump: militaire agressie om mislukt presidentschap te redden?
Donald Trump heeft de Syrische president Assad getrakteerd op een bombardement op een militaire vliegveld. Dit als vergelding voor een gifgasaanval op burgers.
Eerder had Trump gezegd zich niet met de Syrische oorlog te zullen bemoeien.
Vanwaar deze ommezwaai?
Hoe ver wil Trump gaan met de zijn acties?


Wordt de VS meegezogen in Syrische moeras, zoals eerder is gebeurd in Irak en Afghanistan? Is een militaire confrontatie met Rusland in Midden-Oosten te vermijden?
Ook heeft Donald gedreigd Noord Korea aan te zullen vallen. Het regime van Kim Jong-un heeft zijn woede gewekt met een recente reeks raketproeven. Ook gaat Pyongjang door met de ontwikkeling van kernwapens, wat in strijd is met internationale regels. Trump wil dat China meer zijn best doet om Noord-Korea in toom te houden. Als China dat niet doet, da ga ik dat doen, aldus Donald. Hahaha..? Confrontatie met China, durft de VS dat wel aan?
Ketelmuziek?
Is er sprake van incompetentie en roekeloosheid van de kant van Trump?
Het is een bekend fenomeen dat Amerikaanse presidenten hun aandacht naar het buitenland verleggen als blijkt dat ze niet in staat zijn om op binnenlands gebied resultaten te boeken. Is Donald al na drie maanden zover dat hij zijn heil zoekt in militaire agressie om iets van zijn presidentschap te redden?

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

Aandacht voor de demonstraties tegen de regering Bouterse, tegen Bouterse en tegen de recente verhoging van de brandstofprijzen in Suriname. Waar eerdere demonstraties mislukten door matige opkomst, lijkt nu sprake van een volksopstand in wording. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en de oppositie doen mee.

De presentatie is in handen van Krishna Salikram en gastspreker/commentator is Wesley Amzand.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.Bond Personeel Ministerie van Onderwijs stapt per direct uit CLO van Hooghart

BPMO voelt zich als contribuerend lid miskend

'Zwarte huid, paars masker, de negermol met de politieke hebzucht, het is nu Hooghart overboord en verder met FISO'


De Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO) stapt per direct met zijn 1.800 leden uit de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) en beëindigt in het verlengde daarvan de overmaking van de contributiegelden. Dit heeft de algemene ledenvergadering unaniem besloten, zo bericht de Ware Tijd zaterdag 8 april 2017.

De bond vertegenwoordigt het administratief personeel op het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Het besluit is in een schrijven aan de media kenbaar gemaakt.

De BPMO voelt zich als contribuerend lid miskend. 'In plaats dat Ronald Hooghart voor ons opkomt, geeft hij steeds op ons af. Met deze vertoning nemen wij aan dat wij de herziene versie van Frantz Fanon tegemoet kunnen zien: zwarte huid, paars masker, de negermol met de politieke hebzucht. Het is nu Hooghart overboord en verder met FISO', luiden passages uit de brief.

Het bestuur verwijst in de brief naar twee percelen die op een algemene ledenvergadering in 2002 zijn verloot, waarover de CLO niet in overleg wil treden. 'Dat u geen reactie hebt op ons schrijven van 4 december 2015 over de inpassing van de medewerkers met name schoonmaaksters in het Algemeen Pensioenfonds maakt u een leider onwaardig.'

Voorts stellen de BPMO-leden, dat Hooghart in De Nationale Assemblee niet voor de werkers opkomt, terwijl die groep wordt uitgebuit.