zondag 27 augustus 2017

BEP brengt via trainingen jongeren 'leiderschapsvaardigheden en politieke beginselen' bij

Vijf maanden durende training wordt afgesloten met een certificaat-uitreiking

(Bron foto: BEP)

De BEP is van plan in diverse districten trainingen te verzorgen in leiderschapsvaardigheden en politieke beginselen. De eerste groep van 25 jongeren heeft een vijf maanden durende training gevolgd, die afgesloten werd met een certificaat-uitreiking. De jongeren, die de training hebben gevolgd, variëren in de leeftijdsklasse 16 tot 25 jaar. Ze zijn afkomstig uit Paramaribo en Wanica. 

De training van deze jongeren is één van de projecten van de BEP om haar doelstellingen te bewerkstelligen, aldus de partij vandaag, zondag 27 augustus 2017. De BEP is van mening dat elk individu dat zich aansluit de doelstellingen en de identiteit van de partij positief moet uitdragen. Hiervoor zijn de nodige kennis en vaardigheden van belang. 

Tijdens de training wordt antwoord gegeven op de vragen 
'Wie zijn wij?',
'Waarom moeten wij bestaan?' en 
'Hoe maken wij het verschil?'

Enkele onderdelen van de politieke beginselen waarin de jongeren zijn getraind, zijn: 
de ideologie en geschiedenis van de BEP; 
verkiezingen (de regels/richtlijnen van de verkiezing en 
het Centraal Hoofd Stembureau); 
basis juridische aspecten in de maatschappij. 

Enkele onderdelen van leiderschapsvaardigheden waarin de jongeren zijn getraind, zijn: vergadertechnieken; 
persoonlijke verantwoordelijkheid in de samenleving en in de partij; 
time management. 

Uit de training is een trainingshandboek 'Leiderschapsvaardigheden en Politieke beginselen' ontwikkeld. Het handboek vloeit voort uit de training voor aspirant BEP-jongeren.

100e Agent dit jaar gedood in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro

Sergeant Fabio Jose Cavalcante (39) werd doodgeschoten in de arme wijk Baixada Fluminense


Het aantal agenten, dat dit jaar in de Braziliaanse staat Rio de Janeiro is vermoord, heeft de 100 bereikt, melden de lokale media, aldus vandaag, zondag 27 augustus 2017, onder andere het Chinese staatspersbureau Xinhua.

Agent Fabio José Cavalcante werd gisteren doodgeschoten in de arme wijk Baixada Fluminense, die gekend is voor haar hoge criminaliteitsgraad.

Zijn dood brengt het moordpercentage van de werkende en buiten dienst zijnde politieagenten tot één iedere 57 uur, het hoogste aantal sinds 2016, toen één agent om de 53 uur werd gedood.Stijgende misdaad leidde ertoe, dat de federale regering ongeveer 10.200 militaire troepen en politieagenten naar de staat stuurde om de misdaad te beteugelen. Ze werden voornamelijk ingezet in Rio en het metropolitaanse gebied, de toonaangevende toeristische bestemming van het land.

De staatsregering heeft deze week aangekondigd, dat zij haar zogenoemde Pacificerende Politie-Eenheden zal herstructureren, de speciale krachten die sinds 2008 zijn ingezet om de georganiseerde criminaliteit in de sloppenwijken te bestrijden.

843 Rio districten zijn onder controle van georganiseerde criminele bendes.

Het geweld heeft Rio in een economische crisis gestort, en de lokale autoriteiten kunnen hun politieagenten niet meer op tijd betalen. Volgens cijfers van de militaire politie kwamen in 2016 146 agenten om in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro en omgeving.

Sinds 1995 verloor de militaire politie van Rio al meer dan 3.000 manschappen. In de eerste helft van dit jaar werden volgens officiële cijfers bijna 3.500 mensen vermoord.

'In geen enkele regio in het land is er zo'n intense en permanente oorlog aan de gang tussen rivaliserende drugbendes en milities rond de controle over het territorium', aldus kolonel van Rio de Janeiro Wolney Dias. 'In geen enkele regio bevinden zich zoveel wapens in handen van criminelen.'

Iedere dag is het toenemende geweld het onderwerp in de kranten. Jornal Extra heeft zelf een extra bijlage toegevoegd om over alle verhalen te kunnen berichten. De voorbije weken zijn duizenden soldaten de straten op gestuurd, maar niet iedereen is overtuigd dat dit een verschil zal maken. 

Marcio Jorge werkt in een supermarkt in Copacabana en heeft er geen vertrouwen in: 'Het loopt hier uit de hand. We willen ons huis niet meer verlaten omdat we ons onveilig voelen. In mijn buurt werden gisteren acht voertuigen gestolen. Ondertussen horen we overal geweerschoten, niet enkel in de favela's. Het is overal onveilig.'


Dennis Coli en drie vrienden hebben een app ontwikkeld die je vertelt waar er wanneer wordt geschoten. De app OTT (Onde Tem Tiroteio, 'waar er schietpartijen zijn') maakt gebruik van betrouwbare bronnen in de favela's en in de rest van de stad. Wanneer ze bericht krijgen van een schietpartij of een politieoperatie, vragen ze aan hun contacten om dit binnen de twee minuten te bevestigen, zodat ze de app-gebruikers en volgers op Facebook, Twitter en Instagram kunnen verwittigen.

'We moesten wel iets doen, want de overheid doet niets', zei Coli. 'Niemand weet hoeveel schietpartijen en overvallen er zijn. We tonen het geweld in Rio op het moment zelf.'

(De Surinaamse Krant/Xinhua/Twitter/De Morgen)

VHP zet alles op alles om uiterlijk in 2020 regeerverantwoordelijkheid over te nemen

Santokhi presenteert in Nickerie afgevaardigden uit Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne, Para en Wanica 

Voorzitter Santokhi: 'De VHP is een nationale partij die overal in het land actief is'


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft gisteravond in Nickerie afgevaardigden uit Sipaliwini, Brokopondo, Marowijne, Para en Wanica gepresenteerd. Met verschillende bevolkingsgroepen op het podium benadrukte Santokhi, dat de VHP een nationale partij is die overal in het land actief is. De enige opdracht van de partij is een goede campagne te voeren om de regeerverantwoordelijkheid over te nemen uiterlijk 2020. Elke dag worden activiteiten uitgevoerd, waarbij in het hele land vertrouwen wordt gesteld in de partij, stelde Santokhi. 

Santokhi voerde aan, dat het land weer op het juiste spoor moet worden gezet. Hij onderstreepte dat het land genoeg rijkdommen heeft, maar dat de bestuurders slecht zijn. Hij haalde aan, dat Suriname in een diepe crisis gedompeld is, maar dat de VHP de hoop is.

De partij is bezig met buitenlandse overheden, nationale en internationale investeerders plannen klaar te maken om het land op koers te zetten. De voorzitter van de partij gaf te kennen dat zijn organisatie visie heeft hoe het land tot ontwikkeling te brengen. Zo is de 2020 Vision gereed gemaakt. De partij zal ook de 2030 en 2035 vision ontwikkelen.

Het crisisbeheersingsplan zal de VHP gelijk na de machtsovername uitvoeren met andere partners. Het concept is volgens de politicus al af.

De VHP komt niet met voedselpakketten naar de mensen. Santokhi merkte op, dat voedselpakketten in twee dagen op zijn. De VHP brengt een pakket met kennis, ontwikkeling, afzetmarkten, training, liefde, hoop en toekomst. Hij vroeg zijn gehoor te kiezen tussen de twee pakketten. De partijleider merkte op, dat voedselpakketten geen oplossing zijn, maar dat er structurele maatregelen moeten komen. Hij benadrukte dat met dit regeerbeleid het niet zal lukken om het land uit de crisis te halen. 

Santokhi zei verder, dat de regering een leningenbeleid heeft. Hij heeft uitgerekend dat op elk kind van Suriname een schuld van Srd 30.000 rust. Ook op ongeboren kinderen. Ze komen met een schuld op de wereld. De toekomst van jongeren is volgens hem in gevaar. 'Hoe moeten jongeren een toekomst opbouwen, als zij al een schuld van Srd 30.000 hebben?', vroeg hij zich af.

(De Surinaamse Krant/Starnieuws)

Nederlandse salafist stond in nauw contact met terreurverdachte in Suriname

Keith Rienksma verspreidt propaganda van IS en roept jongeren op tot de jihad


De Nederlandse salafist Keith Rienksma (zie foto - Bron: Twitter) staat in nauw contact met Nederlandse terreurverdachten en jihadisten in Syrië. Rienksma had naar eigen zeggen dagelijks contact met de enkele weken geleden in Suriname opgepakte Raoul A., die samen met zijn broer wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassadeur. Dat schrijft Het Parool zaterdag 26 augustus 2017. 

Volgens de krant verspreidt de bekeerde Nederlander propaganda van IS en roept jongeren op tot de jihad.

Zwaarbewapende Surinaamse veiligheidstroepen arresteerden eind vorige maand twee Nederlandse Surinamers in Paramaribo: Raoul A. (35) en zijn broer N. (31). Eén van hen stond via jihadistische chatrooms in contact met geradicaliseerde jongeren – met een link naar Amsterdam. Dat blijkt nu Rienksma te zijn.

Deze 32-jarige Amsterdammer, die zich ‘Abdullah West’ noemt, is een bekeerde salafist uit de Mercatorbuurt. Rienksma was openlijk actief met De Zuivere Aanbidding, dat jongeren op Facebook in het Nederlands uitleg gaf over de radicale islam.

'Ik wil dat Nederland een islamitisch kalifaat wordt, met de sharia als wet', aldus de Nederlander in een interview met Het Parool.

Deelneemster Miss Earth Venezuela verkiezing Fabianny Zambrano negeert stoïcijns 'nip slip'

Linkerborst net iets teveel zichtbaar tijdens badpakkendefilé....Het ging even mis voor de Venezolaanse Fabianny Zambrano toen zij 20 augustus 2017 in badpak moest defileren tijdens de eerste Miss Earth Venezuela verkiezing in het Tamanaco Intercontinental Hotel in Caracas. Diverse internationale media berichten er zaterdag 26 augustus 2016 pas over.

Haar badpak had ter hoogte van haar boezem net iets meer dubbelzijdige tape kunnen gebruiken, wat tot een kleine nip-slip leidde.

De miss-kandidate liet het echter niet aan haar hart komen en poseerde professioneel verder. Wanneer de brunette het podium oploopt voor het badpakkendefilé is er nog niets aan de hand. Wanneer ze omkeert glijdt haar badpak echter net een beetje te veel weg, waardoor haar linkerborst plots de wereld toelacht.

Fabianny zelf leek echter niet uit haar lood geslagen en bleef zelfzeker defileren en lachen. Ondanks haar professionalisme kon ze de titel echter niet veroveren. Die ging naar haar rivale Ninoska Vásquez Álvarez.

(De Surinaamse Krant/Nieuwsblad/Mirror/Twitter)

Cuba veroordeelt de Amerikaanse economische sancties tegen Venezuela

Sancties zijn 'onrechtvaardig, eenzijdig, arbitrair, onwettig en in strijd met internationaal recht'


Cuba heeft vrijdag 25 augustus 2017 de zware economische sancties die de Amerikaanse president Donald Trump tegen Venezuela heeft ingeroepen sterk veroordeeld (zie onderaan). Volgens de Cubaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abelardo Moreno zijn die sancties 'onrechtvaardig, eenzijdig, arbitrair, onwettig en in strijd met het internationaal recht'. 

De maatregelen van de Amerikaanse regering komen er uit protest tegen de 'ondemocratische' manier van regeren van de Venezolaanse president Nicolas Maduro. Volgens het door Trump ondertekende decreet mogen banken geen nieuwe financiële deals meer sluiten met de Venezolaanse overheid of met het staatsoliebedrijf PdVSA.

Trump, die eerder al eens de 'militaire optie' aanhaalde als het over Venezuela ging, zei nu wel dat een militair ingrijpen "niet voor een nabije toekomst" is.

Cuba is een belangrijke politieke en handelspartner van Venezuela. Dat land is de belangrijkste olieleverancier van Cuba. In ruil daarvoor werken duizenden Cubaanse dokters in Venezuela.http://www.granma.cu/cuba/2017-08-25/declaracion-del-viceministro-de-relaciones-exteriores-abelardo-moreno-fernandez-25-08-2017-20-08-52
Cuba condena enérgicamente la Orden Ejecutiva firmada hoy por el Presidente de los EE.UU. Donald Trump, imponiendo nuevas y más fuertes sanciones económicas y financieras contra la hermana República Bolivariana de Venezuela.
Rechazamos las acciones injustas, unilaterales, arbitrarias, ilegales y violatorias del Derecho Internacional que continúan aplicándose contra el gobierno constitucional que encabeza el Presidente Nicolás Maduro Moro y que ahora se recrudecen con estas nuevas medidas.
A esto se suma la afirmación de que “no se anticipan acciones militares en el futuro cercano” contra esa hermana nación. ¿Significa esto acaso que debemos esperar a que se produzcan más adelante?.
Nuestra América no debe olvidar su propia historia. Es imperativo defender con firmeza los principios y el compromiso contenidos en la Proclama de América Latina y el Caribe como Zona de Paz, firmada por todos los jefes de Estado y Gobierno de la región en la II Cumbre de la CELAC en La Habana, en enero del 2014.
La Habana, 25 de agosto de 2017

(De Surinaamse Krant/Belga/Granma.cu)

2-Jarig meisje gekapt in buikstreek en ernstig gewond opgenomen in AZP...

Peuter slachtoffer vete tussen vader en buurman


De 2-jarige Recelincha T. is donderdag slachtoffer geworden van een kappartij te Leiding 20. De ouders deden samen met het slachtoffer het politiebureau Santo Dorp aan. Met een gapende wond in de buikstreek werd het meisje per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit meldt het Korps Politie Suriname zaterdag 26 augustus 2017.

De vader van het kind verklaarde tegenover de politie dat hij gouddelver is. Bij terugkeer uit het binnenland besloot hij met zijn dochtertje naar de winkel te gaan. Toen hij van de winkel aankwam, werd hij plotseling door zijn buurman R.V. (32) achterna gezeten met een scherp voorwerp. Hij zette het op een lopen en het gelukte hem thuis te komen en deed de deur van zijn woning op slot.

V., met wie hij vermoedelijk een oude vete heeft, trapte de deur in. De verhitte buurman maakte meteen kapbewegingen in zijn richting. Zijn dochtertje werd  hierbij geraakt en liep zware verwondingen op in haar buikstreek.

De verdachte is opgespoord en op zijn woonadres aangehouden. Het scherpe voorwerp is aangetroffen en in beslag genomen

Dakloze man met enorme penis opgenomen in Psychiatrisch Centrum Suriname

De Ware Tijd: 'Kolossale geslachtsdeel zou te wijten zijn aan een ziekte'


De dakloze man met een enorm geslachtsdeel (zie foto - Bron: Facebook) is opgenomen op de Opname Observatie en Behandelafdeling Mannen van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS). Het hoofd van de afdeling bevestigt de opname zaterdag 26 augustus 2017 in de Ware Tijd, maar wil verder niets meer kwijt. 

De dakloze trok geruime tijd de aandacht in de binnenstad van Paramaribo  doordat hij naakt rond liep. Door zijn enorme geslachtsdeel werd hij vaak gefilmd.

De politie van Paramaribo-Centrum was naar de dakloze op zoek, omdat hij de openbare orde behoorlijk verstoorde met zijn kolossale penis die vaak uit zijn broek hing. De geesteszieke man is bekend bij het Bureau Dak- en Thuislozen waar hij zo nu en dan gaat voor een bad, schone kleding en voeding. Ook is hij een bekende patiënt van het PCS.

De Ware Tijd schrijft tot slot te hebben vernomen, dat zijn grote geslachtsdeel te wijten zou zijn aan een ziekte.